Ajalooline traditsioon: Tarvastu lƵunaosa.

Arhiivid

Võin kirjeldust anda paarist vene kiriku ja oma piirkonnas olevatest valla arhiividest. Era-, linna- jne arhiive üldse minu piirkonnas ette ei tulnud. Arhiive ajaloost suuremat midagi pikemalt kirjeldada ei tea, sest nt vallakirjutajad jne on vahetatavad ja võõrad, nii et need, kes praegu ametis, endisest arhiivi olukorrast midagi ei tea. Üldiselt olgu tähendatud, et arhiivid, mis minu piirkonnas ette juhtusivad, nende oludega võrreldes mis maal, on võrdlemisi korralikud; ehkki mõned ruumipuudusel on korratus seisukorras.
EKLA, f 199, m 21, 15 (II) < Tarvastu khk. – Elmar Anton (1926)